Over Iliwine

Uit passie voor wijn met een ziel

Mijn passie voor wijnen is enerzijds gegroeid uit de liefde voor reizen en anderzijds uit het op zoek gaan naar eerlijke, ambachtelijke producten waarin mensen nog hun ziel kunnen leggen.

Hier was wijn een ideale combinatie van de twee. De passie die de wijnboeren voor hun stiel uitstralen, de prachtige verhalen die ze vertellen en dit in telkens opnieuw een prachtige setting, wat wil een mens nog meer?

Wijnstreken zijn de regio’s bij uitstek om te genieten van de natuur, de cultuur, de gastronomie en een goed glas wijn!

Ik kies wijnen op jouw maat

Ik hou ervan om mensen te informeren over alles wat met wijn te maken heeft. Dit doe ik het liefst persoonlijk en aan de hand van de ervaringen die ik zelf heb kunnen opdoen.

Ik ga dan ook zelf op zoek naar mooie, toegankelijke wijnen waaraan een verhaal is gekoppeld. Niet zomaar de massaverkoop achterna, maar het aanbieden van eerlijke wijnen en dit voor de meest gunstige prijzen.

Sommelier-Conseil

Na een instapcursus bij Syntra ‘Wijn leren degsuteren’  kreeg ik de smaak echt te pakken.

Al snel schreef ik mij in voor de 3-jarige opleiding ‘Sommelier’. Na de opleiding volgde ik nog een vervolgmaking aan de wijnuniversiteit van Suze-La-Rousse (Frankrijk) waar ik de titel Sommelier-Conseil behaalde.

Sinds 2017 geef ik les in avondonderwijs aan de opleiding Wijnkenner – Franse wijnen. Vanaf 2018 komt daar ook nog de module Wijn & Gastronomie bij.

Hoe werkt het?

Ik geef elke 4 maand een degustatie van wijnen die op dat moment het best passen bij het seizoen en de gastronomie die daarbij hoort. Ik maak een selectie van wijnen voor bij de winterse stoofpotten en wildgerechten, de asperges in het voorjaar en de zomerse salades en barbecues.

Deze zijn op onze proeverijen één voor één te proeven en die kan je op dat moment bestellen.

Wil je op een ander moment bestellen of heb je evenementen waar je de geschikte wijnen zoekt voor bij jouw eten? Een geschenk of een wijnpakket nodig?
Neem dan contact op met mij.

Iliwine maakt tijd voor wijn ...

Enkel kwalitatieve en eerlijke wijnen.
Met passie gemaakt en rechtstreeks van bij de wijnbouwer
Wijnen uit de gehele wereld.
Eigenzinnig en met zorg gekozen.
Persoonlijk en professioneel advies bij de keuze van uw wijnen